Web Sitesi Yaptırmak İçin Neler Gerekir?

Web sitesi yaptırmak için neler gerekir? Eminiz bir çok kişinin aklında bu soru dönüp duruyordur. Günümüzde her işletmenin hatta hemen hemen her şahsın kendine ait bir web sitesi bulunuyor. Peki bu web sitelerini kim yapıyor? Nasıl yapıyor? Ne kadara yapıyor?

İşte Sorularınızın Cevapları

Web sitesi yaptırmak günümüzde aslında o kadar da zor değil. Elbette oturup sıfırdan başlayan biriyseniz birazcık zorlanabilirsiniz ancak çağımız bilişim çağı ve herkes bilgiye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Özellikle internetin gelişmesi ile birlikte bir çok şeyi izleyerek öğrenmek mümkün. İşte web sitesi yapmakta bunlardan biri.

Programlama Dilleri

Aslında bir çok programlama dileri var. Bunlar “C#, Visual Basic, Java, HTML, CSS, SQL, Python, Ruby, PHP, Swift” olarak ayrılırlar. Elbette bunların hepsini öğrenmek oldukça uzun zaman isteyen bir iştir. Aslında bir tanesini bile öğrenmek oldukça zamanınızı alacaktır. Çünkü hepsi çeşitli kod düzeneklerini bilmeyi gerektirir. O yüzden bu yazımızda size bu dillerden çok basit araçlarla web sitesi yapmaktan bahsedeceğiz.

WordPress Nedir? Nasıl Kurulur?

WordPress günümüzdeki en yaygın site dilidir. İnternette gördüğünüz bir çok site artık WordPress tabanlı yapılmaktadır. Bu sistem hiç bilmeyen bir kullanıcının bile bir kaç gününü ayırarak başlangıç seviyesinde öğrenebileceği bir sistemdir. Sistemi bir çok hosting şirketi, hostunuzu satın aldığınızda ücretsiz olarak kuruyor. Bunla ilgili ticket açmanız yeterli. Domain Ns’lerini yönlendirme yaptığınızda hosting şirketi ile iletişime geçmeniz yeterli. (NS Nedir? Ns Name Server demektir. Domain aldığınızda aldığınız ismi hosting firmanızın NS’lerine yönlendirmeniz gerekmektedir. Yoksa siteniz çalışmaz.)

Neden WordPress Tercih Etmeliyim?

WordPress kurulumu kolay olmasının yanı sıra, temaları ile kullanıcıya birbirinden renkli dünyalar sunan bir sistem. Sitenin alt yapısını zaten hosting firmanız kuruyor. Size kalan ise wordpress tema yazıp herhangi bir siteye girerek kendinize uygun bir tema seçmeniz. Sonrasında bu temayı sitenize giydirip içeriğinizi girmeye başlayabilirsiniz. WordPress’in avantajları bununla da bitmiyor. Sistemin kendi içinde binlerce ücretsiz eklentisi var. Bu eklentiler sayesinde kod bilginiz olmadan hayalinizdeki şeyleri sitenize uygulamanız mümkün.

En çok kullanılan WordPress Eklentileri Nelerdir?

WordPress’in binlerce ücretsiz eklentisi var. Bu başlığımızda sizler için olmazsa olmaz eklentileri bir araya getirdik. Her eklentinin kısaca bir tanıtımını yapacağız.

All in One SEO Pack

SEO her sitenin ihtiyacı. Google’da üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olacak bir araç All in One SEO Pack.

Akismet

İnternet sitesi kurmak yetmiyor. Bir de kötü niyetli insanlarla uğraşmanız gerekiyor. Akismet sizin adınıza bu işlemi gerçekleştiriyor. Spam olarak gelen yorumları tespit edip otomatik olarak silerek sizi zahmete sokmuyor.

Google XML Sitemaps

Site kurmak, menü eklemek, içerik girmek ne yazık ki yetmiyor. Sitenizi Google’ın görmesi için bu eklentiyi indirmeniz ve kurmanız doğru bir hareket olacaktır.

Contact Form 7

Sitenizle kullanıcılar arasında iletişimi sağlamanız için gereken formları bu eklenti ile kolayca kurabilirsiniz.

WP Super Cache

Sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlayan bir araçtır. Kullanıcılar sayfanızı açtığında bazı bilgiler yüklenir ve tekrar girdiğinde bu bilgilerin en baştan yüklenmesini istemeyiz. Bu eklenti bilgilerin kaydedilmesini sağlar ve kullanıcı ikinci kez girdiğinde sayfayı en baştan yüklemez.

NexGen Gallery

Siteniz içerisinde ya da galerinizde fotoğraflar kullanmayı düşünüyorsanız bu eklenti tam sizin için. NexGen Gallery ile fotoğraflarınız kullanıcılarınıza daha güzel gözükür.

WP Touch

Web sitelerine artık mobilden girişler daha fazla. Ancak her web sitesi mobil uyumlu değil. Biz buna “Responsive tasarım” diyoruz. Yani bilgisayarda ulaşabildiğiniz her özellik otomatik olarak mobile dönüşüyor. Biz bu tarz temaları seçmenizi öneriyoruz. Nitekim Google buna çok önem veriyor. Ancak temanız Responsive değilse korkmanıza gerek yok. Bu eklenti tam olarak bu işe yarıyor.

Google Analytics for WordPress

Google ile sitenizin uyumlu çalışması önemli. Bu eklenti sayesinde sitenizin kayıtlarını tutabilir, kaç kişi girmiş, nereden geliyor vb. tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz. Aynı zamanda Search Console kaydınızı yapmayı unutmayın.

Share Buttons by Lockerz

Sitenizdeki yazılarınızın diğer sosyal medya sitelerinde paylaşılması, size doğal bir backlink sağlar. Yani otoritenizi arttırır. Ne kadar çok yazılarınız paylaşılırsa sitenize ziyaret o kadar artar. Bu eklenti ile yazılarınızın altına paylaşım yapılmasını sağlayan butonlar ekleyebilirsiniz.

Yoast Seo

Yoast sitenize içerik girerken en çok işinize yarayacak araçlardan. Siteye yazı girmeniz yetmiyor. Bir de bunun Google tarafından sevilmesi ve onun kurallarına uygun yazılması gerekiyor. İşte bu durumda Yoast hayatınızı kurtarıyor.

İletişime geç
WhasApp'tan iletişime geç
Merhaba👋
Kreatif Kafalar'a hoş geldiniz.
Teklif, bilgi ve destek için iletişim kurabilirsiniz.